Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
Zoeken
Veelgestelde vragen over Augmented Reality en hoe het werkt

Ik heb geen exemplaar van het boek, kan ik de Augmented Reality dan toch proberen?

Ja. Klik hier om de software te downloaden en bekijk de demo.

Wat heb ik nodig om de Augmented Reality te zien?

Je hebt een smartphone of tablet nodig die aan de systeemeisen voldoet.

Systeemvereisten
Dit product werkt op Apple-producten met iOS 4.3 en hoger, waaronder de iPhone 3GS en hoger, iPod Touch 4G en hoger, en iPad2 en hoger. Ook voor Android 4.0 en hoger, zoals de Samsung, Galaxy Nexus en de Asus Nexus 7.

Wat moet ik precies doen?

Download de gratis app van www.apple.com/itunes of www.android.com/apps naar je smartphone of tablet. Op de eerste pagina van je boek staat de naam van de app die je nodig hebt. Open de homepage. Tik op play om de Augmented Reality te starten. Tips Zorg ervoor dat er niet te veel licht op de pagina valt. Probeer de pagina met met de Augmented Reality steeds in beeld van de camera van je smartphone of tablet te houden. Als je de pagina te ver buiten beeld beweegt, dan verlies je de verbinding met de software en moet je opnieuw beginnen. Door draaien en kantelen van het apparaat kun je een ander beeld krijgen. Door het apparaat dichter bij de pagina te houden, zoom je in en zie je ook de Augmented Reality dichterbij. Afhankelijk van de kwaliteit van de camera in je smartphone of tablet kun je tot 10cm dichtbij komen. Probeer door verderaf en dichterbij te bewegen welke afstand je het beste beeld geeft. Problemen oplossen Controleer of de smartphone of tablet die gebruikt aan de systeemeisen voldoet en dat je de iTunes of Google Play app hebt gedownload.

Ik heb de app geïnstalleerd en hij is actief, maar het lukt niet om de animaties van de Augmented Reality te zien. Wat moet ik doen?

Kijk goed of je de camera wel richt op een pagina met een blokje dat de Aumented Reality kan activeren.

Ik krijg de animaties wel op mijn scherm te zien, maar ze verdwijnen steeds. Wat moet ik doen?

Probeer het volgende: maak geen plotselinge bewegingen met je smartphone of tablet; zorg dat er niet te veel licht op de pagina valt; verander de afstand van je camera tot het boek; kantel je smartphone of tablet zo, dat de camera beter gericht is op de pagina.

Kan ik de animaties dichterbij zien?

Ja. Breng je smartphone of tablet dichter bij de pagina.

Kan ik de animatie vanuit verschillende hoeken zien?

Ja. Probeer het uit door je smartphone of tablet te draaien en te kantelen.

Zit er geluid bij de beelden?

Niet bij iZonnestelsel. Bij iDinosaurus wel; zorg dat het volume van je smartphone of tablet hoog staat, zodat je de dino’s kunt horen brullen.

Ik heb iDINOSAURUS. Wat kan ik in Augmented Reality zien?

Op de pagina’s met TYRANNOSAURUS REX zie je een kist. 

Leg je boek op de vloer of tafel en tik op het kist-icoontje om de kist te openen. De Tyrannosaurus rex die dan tevoorschijn springt, kun je laten bewegen met de joystick en laten brullen met het icoontje met de dino-kop. Tik op het radar-icoontje om de werkbalk te openen. Tik daarna op het icoontje met de camera om een foto van je dinosaurus te nemen. Met een volgende tik kun je de foto opslaan of aan iemand sturen. Tik op het kist-icoontje om opnieuw te beginnen. 

Op de pagina’s met BRACHIOSAURUS zie je een dinosaurus-ei.
Als je op het kist-icoontje tikt, komt het jong van de Brachiosaurus uit zijn ei. Met de joystick kun je hem zijn eerste stappen laten maken. Tik op om het icoontje met de dino-kop om hem te horen roepen! Tik op het radar-icoontje om de werkbalk te openen. Tik daarna op het icoontje met de camera om een foto van je dinosaurus te nemen. Met een volgende tik kun je de foto opslaan of aan iemand sturen. Tik op het kist-icoontje om opnieuw te beginnen. 

Op de pagina’s met VELOCIRAPTOR zie je een kist.
Tik op het kist-icoontje om de kist te openen en de Velociraptor met z’n twee maatjes te bevrijden. Leid de Velociraptor met de joystick rond en zie hoe de andere twee volgen. Tik op het icoontje met de dino-kop om ze te laten brullen! Tik op het radar-icoontje om de werkbalk te openen. Tik daarna op het icoontje met de camera om een foto van je dinosaurus te nemen. Met een volgende tik kun je de foto opslaan of aan iemand sturen. Tik op het kist-icoontje om opnieuw te beginnen. 

Op de pagina’s met PTERANODON zie je een kist.
Tik op het kist-icoontje en er vliegt een Pteranodon uit de kist. Stuur hem met de joystick en laat hem roepen met een tik op het icoontje met de dino-kop. Met het icoontje met de pijltjes kun je hem laten landen en opstijgen. Als je hem laat landen kun je hem met het joystick-icoontje rond laten lopen. Tik op het radar-icoontje om de werkbalk te openen. Tik daarna op het icoontje met de camera om een foto van je dinosaurus te nemen. Met een volgende tik kun je de foto opslaan of aan iemand sturen. Als je op het icoontje met het terugkeerpijltje tikt, vliegt de Pteranodon terug in de kist! Tik op het kist-icoontje om opnieuw te beginnen.Ik heb iZONNESTELSEL. Wat kan ik in Augmented Reality zien?

Op de pagina’s met ONS ZONNESTELSEL zie je het hele zonnestelsel.
Tik op de symbolen van de planeten om ze van dichtbij te zien en tik op de zon om het weer het hele zonnestelsel te zien. Verander met de schuifbalk de omloopsnelheid van de planeten. Op de teller zie je hoeveel keer de aarde om de zon is gewenteld (= 1 jaar) sinds je bent gaan kijken. Met je vinger en duim kun je op het scherm de grootte van de planeten veranderen.

Op de pagina’s met RACE NAAR DE MAAN zie je de maan in de ruimte draaien.
Veeg op de maan om de snelheid van de omwenteling te veranderen. Met je vinger en duim kun je op het scherm de grootte van de maan veranderen.

Op de pagina’s met EEN MAANBASIS zie je een basis op het maanoppervlak.
Beweeg je smartphone of tablet om dit model van een Bigelowbasis te bekijken. Met je vinger en duim kun je op het scherm de grootte van de maan veranderen. 

Op de pagina’s met WETENSCHAP OP DE MAAN zie je een maanlift.
Tik op de knop om de liftkooien te bewegen. Leg het boek op de grond en kijk hoe ver de kabel zich kan uitstrekken. 

Op de pagina’s met PLANETOÏDEN zie je een planetoïde in de ruimte bewegen.
Veeg om de planetoïde Itokawa sneller of langzamer te laten draaien. 

Op de pagina’s met DE RODE PLANEET zie je Mars ronddraaien.
Veeg op Mars om de snelheid van draaien te veranderen. Met je vinger en duim kun je op het scherm de grootte van Mars veranderen. 

Op de pagina’s ROBOTS OP MARS zie je Curiosity, de verkenner.
Gebruik de blauwe pijltjes onderaan het scherm om Curiosity te bewegen. Met het icoontje links kun je voor- en achteruit bewegen en met het icoontje rechts bestuur je de wielen. Tik op het kleinere blauwe icoontje linksboven in het scherm om de menubalk te openen. Gebruik home om terug te keren, het gebogen pijltje om de app te resetten en het camera-icoontje om een foto te maken. Tik op het icoontje met de ‘kop’ van Curiosity om iets van het maanoppervlak te zien. Tik op het icoontje met de rode explosie om een laserstraal af te vuren. Gebruik de groene pijltjes onderaan het scherm om de straal te richten. Met het icoontje links kun je in- en uitzoomen en met dat van rechts kun je de straal richten. 

Op de pagina’s met REIS NAAR MARS zie je de Nautilus X.
Met je vinger en duim kun je op het scherm de grootte van Mars veranderen. 

Op de pagina’s met TERRAVORMING OP MARS zie je een vliegtuigje Mars verkennen.
Beweeg de knop stuur naar links om het vliegtuigje over het Marslandschap te laten vliegen. Beweeg de knop omhoog en omlaag om de vleugels te laten bewegen. 

Op de pagina’s met DE GRENZEN VAN HET ZONNESTELDEL zie je Jupiter en zijn manen.
Veeg op Jupiter om de snelheid waarmee hij draait te veranderen. Met je vinger en duim kun je op het scherm de grootte van Jupiter veranderen. 

Op de pagina’s OP ZOEK NAAR LEVEN zie je Jupiters maan Europa.
Veeg op Europa om de snelheid waarmee hij draait te veranderen. Met je vinger en duim kun je op het scherm de grootte van Jupiter veranderen.